Ana içeriğe atla

BİR DİLEK TUT HAYATIN DEĞİŞSİN KABALA'NIN GİZEMİ --GAHL SASSON-STEVE WEINSTEIN

BİR DİLEK TUT HAYATIN DEĞİŞSİN
KABALA'NIN GİZEMİ --GAHL SASSON-STEVE WEINSTEIN

Kabala, tarihi binlerce yıl öncesine dayanan Yahudi ezoterik bilgeliği şeklinde tanımlanıyor. Önceleri Kabala, sadece bir avuç yeminli insan tarafından bilinirken, sonrasında halka açıklanmasına karar verilmiş. Bu kitap da Kabala'daki hayat ağacı formunu dilek gerçekleştirici olarak sunuyor.


Ağaç 10 küreden oluşuyor. Her kürede bir hafta seyahat ederek 10 haftada gökyüzünden yeryüzüne iniyorsunuz. Soyuttan somuta giden bir yolculuk bu. 

Secret tarzı kitaplar hayal et olacaktır der ya, bu kitap onlardan farklı. Aslında sunduğu şey hem mistik, hem mantıklı gibi. Bir hedefi gerçekleştirmek için yapılması gerekenleri anlatıyor.

İlk küre "Taç". Rakamı 1 ; mantrası Eheyeh; rengi, beyaz parlak ışık.  Bu kürede onlarca dilek arasından tam olarak neyi istediğinize karar veriyorsunuz. Sadece kendiniz için dilek diliyor, başkalarına zarar verecek dilek tutmaktan kaçınıyorsunuz. Abra kadavra 'söz yaratır' dan yola çıkarak yolculuğunuzu not alacağınız bir defter "Abrolog" ediniyorsunuz. Her kürede günlük yapmanız gereken meditasyonlar, takip etmeniz gereken işaretler (örneğin ilk kürede taç, bir rakamı, tohum yumurta gibi) var, bu işaretler bana ne anlatıyor diye soruyorsunuz kendinize. Dileğinizi temsilen  için bir ağaç ya da bir bitki dikiyorsunuz.

hayat ağacı(alıntı)
İkinci küre "Bilgelik". Sezgileri temsil eden bu kürenin rakamı 2, rengi gri, mantrası Yod Hey Vav Hey. Bu kürede dileğimiz yaşamımızdaki rollerle uyumlu mu diye sorguluyoruz, uyumlu ise devam edip uyumlu değilse dileğimizi değiştiriyoruz.Yine işretleri takip edip, meditasyonları yapıyor ve eş zamanlı olaylara dikkat ediyorsunuz.

Üçüncü küre "anlayış". Beynin sol, mantıklı tarafını temsil ediyor. Rengi koyu çivit mavi, rakamı 3, mantrası Elohim. Bu küre dileğin gerçekleşmesi için disiplin ve azmin önemine dikkat çekiyor.Bu kürede kendimizi disipline etmek için örneğin bir hafta boyunca yürüyüşe çıkacağım diyerek bir hafta bounca bunu sürdürmeniz gerekiyor. Dileğiniz gerçekleştiğinde olacakları ayrıntılı bir şekilde yazıya dökmek ve dileğe giden yolda duyduğunuz korkuları  fark etmek de yapılacaklar arasında.

Dördüncü küre "merhamet" sağ beyini temsil ediyor. Rengi mavi, rakamı dört, mantrası El. Burada her talebe, davete maceraya kendinizi açmanız gerekiyor. Ayrıca affetmeniz gereken birileri varsa bu hafta affediyorsunuz.

Beşinci küre "kudret" için yine vücudun sol tarafına geçiyorsunuz. Rengi kırmızı, rakamı 5, mantarsı Elohim Gibor.  Dileğinize faydası olmayan davranışları, deneyimleri kesip atıyor, kararlı bir şekilde yola devam ediyorsunuz. Örneğin para istiyorsanız, gereksiz masrafları kısıyorsunuz.

Altıncı küre "güzellik"in rengi sarı, rakamı altı, mantrası Yod Hey Vav Hey Eloha Vada'at. Dengeyi temsil eden bu kürede daha iyisine kavuşmak için yapmanız gereken fedakarlıklarla yüzleşmeniz gerekiyor. Dileğinin gerçekleştiğinde olacaklarla ilgili yazı yazmanız (örneğin çok para kazandığınızda ödenecek vergiler çoğaldığından  vergi bildirimi yaptığınızı imgelemek gibi), her gün çırılçIplak ayna karşısına geçip bedeninizde sevmediğiniz taraflarınızı sevmeye çalışmak da by hafta yapılacaklar arasında.

"Sonsuzluk" yedinci küre. Rakamı yedi, mantrası Yod Hey Vav Hey Tzevaot, rengi yeşil. Sonuç veren eylemlerin tekrarını, doğa anayı ve ilişkileri bu kürede temsil ediliyor. Doğa içinde vakit geçirmek, masaj yağları ile dolu küvette banyo yapıp kendinizi şımartmak ve amaca gitme konusunda sonuç veren eylemi tekrarlamak bu haftaki alıştırmalar arasında.

Sekizinci küre "ihtişam". Rengi turuncu, mantrası Elohim Tzevaot, alanı iletişim. İhtişam  haftasında olumsuzluklar içinde gizlenmiş iyi şansı yakalamaya çalışıyorsunuz. Dileğiniz olmuşçasına söz etmek, omurganıza özen göstermek, kendinize söylediğiniz yalanları fark edip bunlardan vazgeçmek, etrafı dinleyip evrenin dileğinizle ilgili verdiği işaretleri bulmaya çalışmak, daha az konuşmak, daha çok kulak vermek bu kürede yapacaklarınız arasında.

Dokuzuncu küre "temel". Rengi mor, mantrası Shaddai el Hai, anahtar kelimesi, cinsellik, ölüm, dönüşüm. Eski sizin ölmesi, ve dileği kabul olmuş bir insan olarak doğmasına izin vermeyi temsil ediyor.Eskimiş giysileri atıp yeniye yer açmak gibi dileğinizin olması için ne tür boşluklar oluşturmanız, nelerden vazgeçmeniz  gerektiği üzerinde duruyorsunuz. Hayatınızdaki bir insanla derin yakınlık kurmak ve evden ve işten çıkarken hoşçakal deme şeklinizi incelemek by hafta yapılacaklar arasında.

Son küre "krallık". Rakamı 10, renkleri zeytin yeşili, kırmızı, siyah ve mavi. Mantrası Adonai Ha'aretz . Artık dileğiniz gerçekleşti. Yeni dileklere yelken açabilirsiniz.

Kürelerle ilgili özet aşağıdaki bağlantıda. Benim yolculuğum zor geçti. İlk dört küreyi kolayca kavrayabilirken; sonrakileri idrak etmekte zorlandım. Zaman zaman kitaptaki hikayeleri zorlama ve konuyla ilgisiz buldum. Mantralar dilimize yabancı olduğunda söylerken zorlandım ve içselleştiremedim. Dileğimin olması için iki yıllık süre verdim kendime. Bakalım neler olacak...

https://cosmicnavigator.com/wishmaker/crown



Yorumlar

  1. Yoga ile ilgilenen biri olarak paylaşımınız ilgimi çekti. Ellerinize sağlık :) İzlemeye aldım sizi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder