Ana içeriğe atla

SEXIFY (NETFLİX DİZİ)


Sexify, Polanya yapımı bir gençlik dizisi Sekiz bölümden oluşan dizinin bölümleri yaklaşık kırk dakika. Başrolümüz Natalia, üniversite son yılında, teknik bir yarışma ve mezuniyet  için"uyku" ya dair bir uygulama  üzerinde çalışmaktadır. Konu "uyku" olunca yurt odasında kendi üzerinde kafasına reseptörler filan takarak veri toplayabilmektedir. En yakın rakibi  uygulama ile renk değiştiren jöle projesi olunca da kendinin birinci olduğundan neredeyse emindir. Taa ki projeyi seçecek hoca ile tanışana kadar.

Sandığının aksine projeyi değerlendirecek hoca, "uyku" aplikasyonundan pek etkilenmez. Gençleri etkileyecek, ilgisini çekecek seks gibi bir konu bulmasını ister. Bunun üzerine Natalia konusunu kadın orgazmı olarak değiştirir. Ancak çok büyük bir sorunu vardır. O güne kadar ki hayatını bir beyin olarak yaşamış olan Natalia'nın hiç erkek arkadaşı, deneyimi veya bedenine dair bir fikri olmamıştır.Dolayısıyla ne yapacağını bilemez. Bunun için daha deneyimli olan koyu Katolik oda arkadaşı Paulina ile yan odada tesadüfen tanıştığı Monika'dan projesine destek  ve ortak olmaları için yardım ister. Bundan sonrasında bu müthiş üçlünün veri peşinde düştüğü komik durumlar, yurt odasını veri toplama labaratuvarına dönüştürüp yurt yönetimiyle yaşadıkları sorunlar işlenir.  Bütün bunlar kahramanların  kendi bedenlerini, hayat amaçlarını kısaca kendilerini tanımalarına yardımcı olur. En sonunda da başarılı bir bilgisayar uygulaması ortaya koyup iyi bir fiyata satarlar.

Dizi 18 yaş üstüne hitap ediyor. Hafif, yormayan, izlerken çok düşündürmeyen bir dizi. Ben başrol Natalia'yı Şebnem Ferah'a tip olarak benzettiğimden izledikçe Şebnem Ferah'ı izlermiş gibi hissedip mutlu oldum.Zaman ayırdığım için pişman değilim. 

Yorumlar

  1. polonya dizilerini hiç kaçırmam, saol, izlerim tabiii, duymamışım hiç yaa heyoo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ultraviolet (bilimkurgu internet polisiye), the mire ve the woods (suç ve gizem) :)

      Sil
    2. en kısasından başlıyorum, dizi arıyordum iyi oldu :)

      Sil
    3. dizi çok yaa, bak konu söle söleyim ama son zamanlarda iki suç dizisi çok iyi ve ikisi de kısa :) şantaj (el inocente) ve the serpent :)

      Sil

Yorum Gönder