Ana içeriğe atla

AĞAÇ EV SOHBETLERİ 195



Ağaç Ev Sohbetleri başlayalı 195 hafta olmuş.  Zaman su gibi!Bu hafta Deeptone "İnsanlar farklı giysiler giydiklerinde farklı davranırlar mı?"  diye sormuş.

Etten, kemikten yaratılmış canlılar olarak duygularımızı, davranışlarımızı etkileyen, yönlendiren faktörler var. Müzik dinlediğimizde, güneş gördüğümüzde, hareket ettiğimizde modumuz değişebiliyor. Renklerin, giysilerin, temizliğin de insan duygularını, davranışlarını değiştiren bir etkisi var. Kıyafetin, makyajın, saçın etkisi yadsınamaz.  

Evde dizleri çıkmış pijamalı benle, takım elbiseli, topuklu ayakkabılı benin hissettiği aynı değildir. Hafif dekolte ile kadınsı hissederken, yazın sahilde şipidik terliklerimle gevşek bir insan olurum.

Dünyanın insana hediyesi,neşe veren şeyler bunlar. Ama bazen insanın öyle bir karizması  oluyor ki ne giyerse giysin " vay be " diyorsun. O zaman itici güç içindeki tutku ya da öfke oluyor. İkizdere'deki Hava teyze gibi.

Bazen de insan ne giyerse giysin dikkati hüznünde, zihninde olduğunda kıyafetleri davranışlara etki edemeyebiliyor. "Where attention goes,energy flows".

Kıyafetler sadece bireyin davranışını değil, toplumun davranışına da yön verebiliyor. İmamoğlu'nun gömleğinin kolunu sıvaması, Cem Boyner'in beyaz gömleğini terlemişcesine ıslatması giysilerin sadece bireyin değil, kitlelerin de davranışlarına yön verdiğini gösteriyor.

Bir de dervişler, filozoflar var. Üzerine çuval giyse, fıçı giyse de güçlü duran. Kişiliğin ne kadar güçlendiği ile ilgili o zaman, kıyafetin insan davranışı üzerindeki etkisi.

Son tahlil de kıyafetler çoğu insanda davranış değişikliğine neden olurken, bazı insanlar buna ihtiyaç duymuyor.Giysi değiştirip kendimizi farklı hissetmek dünyanın bize hediye ettiği oyuncaklardan biri. Bol bol oynamalı. Dervişler, filozoflar için üzgünüm. Onlar da astral seyahat, boyut değiştirme ile idare etsinler:))

Yorumlar

  1. :) eveet alışveriş giyim moral demek de mi yaa :)

    YanıtlaSil
  2. İmamoğlu'nun kollarını sıvaması güzel bir örnek. Lâkin halkı etkilemek için düşünülerek yapılmış bir davranış bu sanırım. Kolları sıvayınca başkanın hangi davranışı değişti, bilmiyorum. Bir de köylere gidip boynuna poşu bağlayan başkanlar var. Onlar köylü gibi mi oluyorlar yoksa ben de sizin gibi köylüyüm mesajını mı veriyorlar halka. Dervişin fikri neyse zikri odur. İnsan kıyafetini değiştirerek farklı bir insan olmaz, sadece karşısındakileri aldattığını sanır. Bakara makaranın foyası çıkar ortaya bir süre sonra:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmamoğlu'nun son seçimde kol sıvaması değil de İstanbul secimlerinde kol sıvaması:)halkımız dağ olsun bu seçimde boyumuzun ölçüsünü aldık yine:))Kıyafetler hem kendimize, hem diğerlerine mesaj veren simgeler sanki.

      Sil

Yorum Gönder