Ana içeriğe atla

FIRTINA-JULIE CROSS

 


Amerikalı yazar  Julie Cross'un kitabını yılbaşında kardeşim hediye etmişti. Kitap zaman yolculuğu yapabilenler hakkında.

Kitabın ana karakteri Jackson tesadüfen zaman yolculuğu yapabildiğini keşfeder. Başlangıçta bu yolculukları kısa süreli ve kontrolü dışındadır. Taa ki peşinde birilerinin olduğunu öğrenene kadar. Onlardan kaçayım derken 2009 dan 2007 yılına gider ve orada kısılır kalır. 2009'a her dönme girişiminde kendini 2007'nin bir başka gününde bulur.

Bütün bunlar olurken, Tempus geni taşıdığını, bu geni taşıyanların zamanda seyahat edebildiklerini, kendinin bir proje çocuk olduğunu, anne ve baba bildiği kişilerin gerçek anne ve babası olmadığını öğrenir. CIA'nin "Fırtına" adını verdiği ekibi zaman yolculuğu yapanları gözlemektedir. Fırtına ile Zamanın Düşmanları adını verdikleri diğer zaman yolcuları arasında bir güç mücadelesi vardır. İki taraf da Jackson'ı kendi tarafına çekmeye çalışır. Zamanda yolculuk yapabilenlerin bazıları zamanı değiştirebilmektedir. Ve aynı anda bir sürü kişinin zamanı değiştirmesi dünyayı yok edecektir. Jackson zaman yocularının en güçlülerinden olduğunu fark eder, dünyayı kurtarmak için çalışacaktır. Bu arada Jackson'ın yeteneği etrafındaki sevdiklerinin hayatını tehlikeye sokmaktadır.Sevgilisi Holly'i korumak için, içi acıyarak zamanı değiştirip Holy ile tanışmamayı seçer. 

Kitabın konusu ilgi çekici olmasına rağmen konu derinlemesine işlenmemişti. Heyecanlı olması gereken kitap okuru (beni) bir türlü bu heyecana ortak edemedi, sarıp sarmalayamadı. Bu nedenle beğenmedim. 




Yorumlar

  1. Yazınızı okurken vayy değişik bir konuymuş diyip heyecanlandım aslında ama sonunda konu derinlemesine işlenmemiş beğenmedim diyince aaa oldum :) Bir göz atayım bende fikrinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında konu çok ilginç. ama detay vermemiş yazar. zaman yolculuğunun nasıl olduğunu bile anlatamamış.

      Sil
  2. İnsan durduk yere zaman yolculuğu yaptığını keşfetse korkar ayol :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet korkunç olurdu başta. ama sonrası keyifli olurdu :)

      Sil
  3. ooo zaman yolculuğu bayılıırıım, not alayım bunuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deepsi zaman yolculuğunu tadımlık vermiş, doyurmuyor:)

      Sil

Yorum Gönder