Ana içeriğe atla

YENİ YIL

Yılın son günü bankada bir hengame yaşanır. Vergilerin, sigortaları son günüdür. Çekler nedense ayın son gününe yazılır. Rotatif kredilerin faiz tahakkuklarının yapıldığı gündür. Aynı zamanda bir performans döneminin son günüdür. Hal böyle olunca adeta tır geçer çalışanın üzerinden. Akşam nasıl olur bilmeyiz, beynimiz nasıl bu kadar yük taşır bilmeyiz. Günün bitiminde hediyelerimiiz, yeni yıl ajandalarımızı alır; o günü sağ salim atlatmanın neşesi, huzuru ve gururu ile çıkarız şubeden. Hava kararmıştır. Etrafta yılbaşı süsleri, neşeli ışıklar, telaşla koşuşturan insanlar.. Hemen her yılın son günü az da olsa kar yağar. Günün yorgunluğunu yüzünüze çarpan soğuk hava alıverir. Özgür ve mutlu hissedersiniz. Kar taneleri burnunuza düşer. Bir iki dükkana uğrar, son dakikaya bıraktığınız hediyeyi, pastayı ya da oyunu alır koşturursunuz. Yarın yılın son günü. Yarın yaşayacağım iş gününün stresi üzerime çökse de bitişte yaşayacağım huzuru düşünüyorum. Sadece bir iş gününü değil de, koca bir yılı sağ salim atlatmanın huzurunu, gururunu. 2022 benim kşisel tarihim için unutulmaz bir yıldı. Çok güzellik yaşattı bana. Bazıları elimden kayıp gitse de gördüğüm, hissettiğim, tanıdığım için mutlu ve şanslıyım. 2023 ü yaşamaya hazırım. 2023'te yapmak istediklerim: *daha çok okumak, *daha çok yazmak, *yogaya devam etmek, *meditasyona başlamak, *yeni şehirler görmek, *tarot öğrenmek, *araba almak, *ailemle daha derin bağ kurmak, *daha az para harcamak, *minimal yaşamak, Ben bunlara niyet ederken bakalım hayat bana neler getirecek? çok heyecanlıyım!

Yorumlar

  1. Eski bir bankacı olarak yılsonu işlemleri hala içimi karartır:) Yeni yıla bankada girdiğim de çok olmuştr. Ama birşekilde kutlamalarımız, çekilişlerimiz de keyifli olurdu.
    İsteklerinin gerçekleştiği yeni bir yıl olsun, mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden bilanço için sabaha kadar beklenirmiş, şimdi kalmadı, yine de yoğun geçiyor. Güzel dilekleriniz için teşekkürler.

      Sil
  2. Takipteyiz umarım 2023 de istediklerinizin hepsi gerçekleşir. :)

    YanıtlaSil
  3. Yeni yılın sağlık mutluluk ve başarı dolu geçmesini dilerim.

    YanıtlaSil
  4. yoga meditasyon yeni şehirler görmek bunları sevdim iyi yıllaaar :)

    YanıtlaSil
  5. Okurken ben yoruldum.
    Umarım sorunsuz kapandı yıl sonu hesapları.
    Huzur çok değerli zira .

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel hedefler. Umarım hepsini yapabilirsin. Mutlu seneler :-)

    YanıtlaSil
  7. umarım hayal ettiğiniz hayal etmeye bile çekindiğiniz tüm o güzellikler sizinle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal etmeye bile çekindiğim güzelliklerin benimle olması ne güzel bir dilek. Teşekkür ederim:)

      Sil

Yorum Gönder