Ana içeriğe atla

CESARET-DEBBIE FORD

CESARET-DEBBIE FORD

Debbie Ford Amerikalı bir yazar. Uyuşturucu bağımlılığından kurtulmuş, kanseri yenmiş, boşanmış; bütün bu süreçlerde öğrendiklerini de kişisel gelişim atölyeleri, kurslar ve kitaplarla insanlarla paylaşmış, kitapları çok satanlar arasına girmiş, televizyon programları yapmış, ünlü biri. Ancak ikinci kez kansere yakalanınca yenememiş, 2013 yılında, 55 yaşındayken hayatını kaybetmiş.

Ölümünden önceki yıl, kanserle savaşırken yazmış bu kitabı. Güvensizlik ve korkuları aşmak ve herkesin içinde olan cesareti harekete geçirmek için bir yol ve alıştırma sunuyor kitabında.

Debbie Ford'a göre bu dünyada bulunmamızın tek sebebi evreni yöneten kutsal kuvvete yakın olmak.Hayatımızda karşımıza çıkan olumlu olumsuz tüm tecrübelerin Tanrı'ya daha yakın olmak ve gelişmek için bir fırsat olduğunu savunuyor.

Cesaretin, içimizde var olan kutsal armağan olduğunu, cesaretin bizi özgürlüğe ve öz güvene götüreceğini iddia ediyor. Kendi özgün kişiliğimize ulaşmak için cesur olmamız gerektiğini, bizi cesur savaşçı yapmaya yarayacak evrensel yasalar olduğundan bahsediyor.

1-Kutsal Rehberlik Yasası: Kutsal gücün bize her zaman rehberlik ettiğini, ne zaman riske girip, ne zaman durup beklememiz gerektiğini söylemesi. Karnımızda sebebi açıklanmayan sancı, bir arkadaşımızdan gelen mesaj ya da acele etmememizi ifade eden  düşüş gibi. Korkular, arzular veya bağımlılıklarımızı susturmayı başarırısak Tanrı'nın sesini duyabilirmişiz.

2-Teslim Yasası: Eski inanç ve alışkanlıklardan, yorumlardan, kırgınlıklardan mazeretlerden, kendimize dair inançlardan uzaklaşma, yükleri bırakıp sürece teslim olma.Her şeyi kontrol edebileceğimize inanmaktan vazgeçme.

3-Duygusal Özgürlük Yasası:Sorumluluğu üstlenmek. kurban olmayı reddetmek. Başımıza gelen olayların seçimlerimiz sonucu olduğunu kabul etmek.

4-Yürekten Merhamet Yasası:Tesadüfler yoktur, her şeyin iyi bir sebebi vardır. Geçmişten gelen kırgınlıkları, kızgınlıkları, kini içte taşımamak, affetmek gerekir.

5-Sevgi Dolu Kalp Yasası:Özsevgiyi, olumsuz iç sesi dönüştürmeyi, yatım kalan işleri tamamlamayı, özşefkati ifade eder.

6-Yaratıcı Vizyon Yasası:Tutkulu olmayı ifade eder.Kutsal amacı bulmayı, ona adanmayı anlatır."cesur savaşçı hayallerini gerçekleştirirken yaptığı her şeyde yiğitlik, deha, güç ve sihir olduğunu unutmaz."

7-Üstün Güzellik Yasası:Pozitif özellilerimiz bularak kendimizi şımartmayı, bedenimizi sevmeyi, kendimize değer vermeyi ifade eder.

Beş yıldır okunmayı bekleyen bu kitabı okurken dikkatimi toplamakta çok zorlandım, elimde uzunca bir süre süründü. Bence yazarın aklı tedavi sürecindeydi ve kendini kitaba adayamamıştı. Konu bütünlüğü yoktu. Yazdıklarını anlamlandırmak için çok uğraştım. Bunun yanında kişisel gelişimle ilgili bolca klişe okumaktan dolayı konuya açlığım yoktu. Kitapta pek çok egzersiz var ama hiç birini yapasım gelmedi. Yazarın daha önce başka kitaplarını da okumuştum, okunmaya değerleri. Ancak bundan çok sıkıldım. "Okunmasa da olur" kitaplardan..

Yorumlar

  1. Bu kitaba bakacağım blogunuzu yeni keşfettim ve takip ettim çok güzel blog :)

    YanıtlaSil
  2. ay yaaa kıyamam yazara ya aferin ona hastayken yazmış ha, aklımda olsun :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder