Ana içeriğe atla

CADILAR BALOSU-NETFLIX FİLM

Mutlu sonlara, naif güzelliklere ihtiyaç duyduğum için izlediğim bir çocuk filmiydi Cadılar Balosu (A Witches' Ball).Kanada yapımı film bir kitap uyarlaması. Annesi muggle, babası doğuştan cadı olan  Beatrix,  okulundan birincilikle mezun olur, gerçek bir cadı olmaya ve Cadılar Bayramı'nda düzenlenen büyük cadı balosunda veda konuşması yapmaya hak kazanır. Veda konuşmasını hazırlarken ilham vermesi için kutsal bir küreyi ona verir öğretmeni. Fakat Beatrix'in okuldaki en büyük rakibi olan ve konuşmayı Beatrix'in yapmasını hazmedemeyen Jasmine küreyi kırar. Şimdi Beatrix kısacık vakitte kürei birleştirmek zorundadır. Film Beatrix'in küreyi birleştirmenin yolunu aramasını, bulmasını,bu süreçte öğrendiği saf sevgi, arkadaşlık  gibi kavramları anlatıyor.

Filmde beni en çok çekenler Beatrix'in sevimli tipi, sakinliği, sıradışı annesi ve cebinde, çantasında taşıyabildiği konuşan fare hayvanı oldu. Film başlangıçta biraz yavaş giderken sonlara doğru sardı. İyi ki izlemişim. Keşke hep çocuk kalabilseydim :))





Yorumlar

  1. Cadılar balosunu vakit bulursam seyredeceğim tavsiye için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. hımm izlerim pekiiiii cadıcı oldun seeen :) genç cadı (ruby strangelove) izledin mi şirin film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. son on yılın en iyi iki filminden biri o yaa :) diğeri de never look away :) ikisini de bol bol izliyom :) en iyi yerli de sonbahar :)

      Sil
    2. Müthiş deep, bayıldım sefertasını:))diğer ikisine de bakacağım:))

      Sil
  3. Tatlı bir filme benziyor, bakayım ben de :))

    YanıtlaSil
  4. muggle dışında ne diyeceğimi bilemedim :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder