Ana içeriğe atla

KORONA GÜNLERİ-2

KORONA GÜNLERİ-2

Dün Sağlık Müdürlüğü'nden gelen görevliler testi pozitif çıkan bir hastanın şubemizden işlem gerçekleştirdiğini söylediler. Hastayla konuşma, kameraların izlenmesi sonucu işlem yapan arkadaşımızın kim olduğu tespit edildi, Sağlık Müdürlüğü'ne gitti. Orada sorular sormuşlar, kronik rahatsızlığın var mı gibi. Sonrasında 14 gün evden çıkmayacağına dair bir kağıt imzalatıp  göndermişler.Elimizde test var, ama durumunuz iyi size test yapmaya gerek yok demişler.

On gün önce karantinaya neden olan hasta vatandaşımız, yine kendisi gibi testi pozitif çıkan kızıyla beraber hastaneye gidip test yaptırdıktan sonra test sonucunu beklemeden bankaya gelip otomatik ödeme talimatı vermiş (çünkü otomatik ödeme talimatını o gün vermese dünya yok olacakmış!!!), sonrasında dişçiye gidip dişini yaptırmış. Nasıl gamsız insanlar var...

Görüntülerde bir dakika kadar bir süre içinde küçük bir not kağıdını arkadaşımıza verdiği, sonrasında şubeden çıktığı görülüyor. Bu tam temas sayılmıyormuş, temas sayılması için  masaya oturup bir süre işlem yaptırması gerekiyormuş filan..

Şubecek gerildik tabii.. Temaslının temaslısı karanti altına alınmıyormuş.Onun için bizler eve gönderilmedik. Bizim iş arkadaşımızın eşinin de karantinaya alınmasına gerek yok  demişler ama farklı şubede çalışan eşini de, müdürümüzün çabasıyla, karantina için eve gönderdiler..

Böyle işte.. Maske takıyoruz, günde 2-3 kere şube dezenfekte ediliyor (bu gidiş deterjandan astım olacağız), elimizi sık sık yıkıyoruz. Başka da elimizden bir şey gelmiyor şimdilik..

Şubenin yarısını izne gönderdiler. Birimiz enfekte olursak, şubeyi kapatmayacak, kalan yarıyı çalıştıracaklarmış. Show must go on (!) Tabii iş gücünün yarısı olmayınca onların işi de bize kalıyor, iş yürümüyor, müşteriler laf anlamıyor.. Özetle bu günler zor geçiyor, bakalım zaman neler getirecek?

Yorumlar

  1. Foto çok ilginç odun sanatını hiç görmemişim.Hala Cobid konusunda duyarsız ve düşüncesiz insanlar var.Neyseki size bir şey olmamış.Kendinize dikkat edin.Umarım bu dönemi ruhen ve bedenen sağlıklı atlarsınız aileniz ve sevdiklerinizle♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fotoyu eskişehirde odun pazarındaki sergide çekmiştim. çok teşekkürler, kötü günler sevdiklerimizi kaybetmeden, çok can yakmadan geçip gitsin..

      Sil
  2. İnsanlar nasıl bu kadar düşüncesiz oluyorlar, bana bulaştı başkaları ne yaparsa yapsın mı diyorlar, nedir yani.

    YanıtlaSil
  3. Yazınızı okudum her kelimesinde evet evet dedim millet akşama kadar geziyor hadi biz mecburuz dükkan açmaya siz ne yapmaya çalışmaktasınız diyemiyorum cevap hazır ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çark dönmek zorunda da, verdiğimiz kredilerin çoğu başka kredilerin ödenmesine gidiyor. yoksa öyle can alıcı, hayati yerlere gitmiyor. şişmiş bir balon var da hayırlısı bakalım..

      Sil
  4. of ya hadi çabuk geçsin sen de kurtul bu durumdan yaa. salgın geçince bir ay izin al gitme işe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. salgın geçince hepimiz iyi bir tatili hak etmiş olacağız..

      Sil
  5. Ne zor günler, değil mi? Bu anını paylaştığın için teşekkürler; aslında bu tür şeyler bakış açımızı genişletiyor. Biraz da bunlar sayesinde -olabiliyorsak- daha iyi insanlar oluyoruz. Neşeli ve sağlıklı sevgilerle :)

    YanıtlaSil
  6. bulut ol esra'nın blogunu izlemek için, sol üstte alt alta üç çizgi var, ona tıklayınca izleyiciler izle şeysi geliyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dün baktım da göremedim sanırım, tekrar bakayım :)

      Sil
  7. Şuan o kadar sinirlendim ki anlatamam bu nasıl bir bilinçsiz kadının yaptığına bak.
    Ben Zonguldaklıyım virüs bankadan yayıldı bizim şuan küçücük ilde 197 vaka 12 ölü var .
    İnsanların bilinçsizliği beni delirtiyor .
    Allah yardımcın olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zonguldak da fenaymış, bir an önce bitsin gitsin..

      Sil
  8. Umarız ki enkısa sürede geçer bu günler ve insanlar artık daha da çok bilinçlenirler. Sağlıklı günler dilerim :)

    YanıtlaSil
  9. Bu korona insanlıga cok sey ögretti ama boyle olmasa daha guzel olacakti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok berbatb ir şeymiş salgın, tecrübe etmesek iyiydi :)

      Sil
  10. Diş hekimleri de risk altında banka çalışanları da ALLAH yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder