Ana içeriğe atla

TATİL BİTTİ...

İzin, bayram derken ara verdiğim bloguma döndüm. Yazmak alışkanlık olmalı, sık yazarken daha kolay dökülüyordu kelimeler., şimdi ne yazacağımı bulmakta zorlanıyorum. Yazmayı bırakmamak  lazım demek ki..Tatilimden söz edeyim bari :) 

Ailemle uzun zamandır olmadığı kadar zaman geçirdim, sonra bir kaç günlüğüne Çeşme'de yazlık tuttuk. Korona var diye tencereden tabağa, yastık kılıfından çarşafa kadar yanımızda götürüp kiralık eve gidince dezenfektanla bulduğumuz yeri sildik. Şifne plajı yakındı, oldukça da boştu, deniz ihtiyacımızı oradan giderdik,suyu benim için çok soğuktu..

Sonra bir kaç gün eşimle takıldık, İzmir, Alaçatı, Urla...Her sene Kordon'da çimlere yayılan kalabalığa katılır, orada kimseye zarar vermeden içen, bisiklete binen, yürüyen insanları gözlemler,  sahilde yürür, sokak müzisyenlerini dinleriz. Bu sene de yaptık, ama çingeneler sıklaşmıştı, birinden kurtulsak birine yakalanıyorduk,boğuyorlardı,  eskiden aldığımız tadı alamadık.

Bir  gün Kordon da güvenle park edip ücretimizi belediyeye öderken, ikinci gün oradaki mekanların sahibi olduklarını söyleyen ve çimlerde nargile içen adamlar, otopark ücretini belediye fiyatından daha fazla olarak kendilerine vermemizi istediler, yetmezmiş gibi arabanın anahtarını da istediler. Vermedik tabi, oradan uzaklaştık fakat canımız sıkıldı. Belediye park görevlisine durumu anlatınca, kendilerinin bir şey yapamadığını, polislerin göz yumduğunu söylediler. Ne yazık..

İzmir'de, Alaçatı'da otellerde kaldık. Yazlıkta her yeri silip, kendi çarşafımızda uyurken buralarda  bunu yapmadık. İnsan her zaman tutarlı olamıyor. Biz temmuz ortasında tatildeydik, hastalık azalmıştı, neyse ki hastalanmadık.

Kaldığımız otellerin birinde daha önce de kalmıştık. Gerek o otelde, gerek Alaçatı'da edindiğim izlenim iş yerlerinin, insanların tadının olmadığıydı. İnsanlar işletmelerinin bakımını yapamıyor, kahvaltılar eskisinden tatsız.. Genelde insanlar tatsız. Ciddi bir ekonomik sıkıntı var. Ailemle olmak dışında tatilden keyif alamadım. Dinlenmiş hissetmedim kendimi. 2020'nin kendisi gibi, tatili de tatsız tuzsuzdu..

urla duvar resmi



kırkyama yatak örtüsü çok şık değil mi?



çınarın kökleri kayadan çıkmış..


Yorumlar

  1. Kesinlikle öyle.
    Ara vermek insana iyi gelmiyor bu âlemde :))
    Siz iyi zamanda gitmişsiniz cidden. Zira haberlerde görülen manzara anlattığınız gibi değil maalesef.

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin 😊 Evet ara vermek iyi olmuyor gerçekten 😊🌼 Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. o liman urla iskele mi, sığacık mı yaa, kordonda o durumları hiç bilmiyoduum, urla çeşme alaçatı da dinlenememek ilginçli, ilk senden duyuyom böle bişiyi, sana böle rastgelmiş demekkiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. urla iskele orası.

      kordonda doğaüstü bir olay yaşanıyor bence deep. parasız, herkes eşitleniyor, nefis manzara eşliğinde, olaysızca herkes keyfine bakıyor.

      aklın nerdeyse sen ordasın derler ya sanırım ondan dinlenemedim :)

      Sil

Yorum Gönder