Ana içeriğe atla

SİTARA-KIZLARIN HAYALLERİ SÖNMESİN (NETFLIX KISA FİLM)


Bazen bir şarkı beş dakikada her şeyi anlatırsa, bir film de kısacık zamana pek çok şey sığdırabilir. Sitara, Pakistan yapımı , on beş dakikalık, hüzünlü bir animasyon filmi. Sessiz bir film bu.

Filmde  iki kız, bir oğlan, anne ve babadan oluşan bir aile var. Ailenin büyük kızı uçakları seviyor,; uçak oyuncaklar, kağıttan uçaklar, uçaklarla ilgili kitaplar... Pilot olmak isteyen neşeli bir kız bu. Sonra bir gün babası elinde bir tatlıyla geliyor, bunu hediyeler takip ediyor. Annesi çok istemese de baba kızına münasip bir damat bulmuş evlendirecek. Bir gün pilot olmak isteyen kızı süsleyip püsleyip kına yakıp  kendisinden büyük bir adanla evlendiriveriyorlar. Hüzünle sona eriyor her şey.



Filmdeki doğu atmosferi gizemli, ailenin duvardaki  resmi sempatikti. Filmdeki yer sofrası, yüklük, baklavaya benzeyen tatlı ne kadar tanıdıksa, konu da maalesef tanıdıktı. Dünyada her yıl 12 milyon çocuk, gelin oluyormuş. Bizim ülkemizde çocuk gelinlerin olduğu ülkelerden biri. O çocuk gelinlerden biri olabileceğimi düşündükçe tüylerim ürperiyor, Atatürk'e teşekkür ediyorum çokça. Sonra çocuk gelin olmayıp da onların acısını içinde hissedip yazan Aysel Gürel'i hatırlıyorum. Bence Ünzile, beş dakikada daha geniş ve güzel özetliyor bu durumu. 





Yorumlar

  1. Sitara kızların hayallerini akşam boş vakit bulursam izleyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. izlerim tabii. zaten pakistan endonezya malezya dizilerini ve filmlerini çok seviyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk pakisatan filmim :) endonezya filan da izlemedim henüz :)

      Sil
    2. istediğin zaman sölerim sana bu üç ülkeden film veya dizi :)

      Sil
    3. mutlu sonla biten varsa izlemek isterim. bizim ülkede keder çok, kederli filme ihtiyacım pek yok :)

      Sil
  3. bize çok tanıdık konusu. kısa film olması da ilgimi çekti.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder