Ana içeriğe atla

KELİME OYUNU 2

   

Kırmızı Ruh ve Deeptone öncülüğünde kelime oyunu etkinliği başlamış. İkinci haftadan yakaladım ve çok keyif aldım. Beş kelime ile öykü, makale, şiir; canımız ne isterse yazıyoruz. 

Ba haftanın kelimeleri Kırmızı Ruh'tan gelmişKırmızı - İrlanda -Tutku - Kitap - Viski

Benim öyküm biraz klişe oldu ama bu hafta klişeler döküldü içimden ..

FULAR

Korkunç bir baş ağrısıyla uyanıp gözünü açtığında yabancı bir tavana baktığını fark edip irkilmişti.. Baş ucundaki komidinin üzerinde yarım kalmış viski bardağı,  etrafa dağılmış kıyafetleri, yastığa akmış makyajı.. Başındaki zonklamayla aklı başına gelmişti. 

Lisede aşık olduğu edebiyat öğretmeni… Okul bittikten sonra da onu aklından çıkaramamıştı. Onun etkisiyle üniversitede edebiyat okumuş, sonra öğretmen olmuştu. Hayatına girip çıkanlar olmuştu, nişanlanmıştı hatta.. Ama onun gözleri gibi değildi;  kimsenin gözleri onunki gibi bakmıyordu  işte.. 

Uzaktan uzağa takip ettiği adam,  öğretmenliği bırakıp ünlü bir yazar olmuştu. Kitapları yok satıyordu. Kitaplarını okudukça ona hayranlığı daha da artmıştı. İlk e postasını attığında adamın onu hatırlamasına ve yanıtlamasına şaşırmıştı. Sonrasında  yazışmalar devam etmiş ve kendini İstanbul’da onunla buluşurken bulmuştu

İstanbul sokaklarında dolaşmış, sohbet etmiş, boğaz havasını içlerine çekmişlerdi. Rüyada gibiydi. Akşam İrlanda barlarından esinlenen hoş bir barda  sohbetlerine devam etmişlerdi. Apartmandan bozma Irish Pub'ın sahibi, üst kattaki odaları günübirlik kiraya veriyordu. Alkol ve müziğin etkisiyle yazar ve hayranı eksenindeki ilişkileri erkek-kadın arasındaki tutkuya hızla evrilmiş, kendilerini  üst kattaki odalardan birinde bulmuşlardı. Uyandığında odada yalnızdı, adam çıkıp gitmişti. Adamdan geriye ona çok yakışan kırmızı fuları kalmıştı. 

Bütün bunların üzerinden iki ay geçmişti.  Sık sık o günü düşünüyordu. Elinde fularla kalakaldıktan  sonra adamı  defalarca aramış, telefonları meşgul çalmıştı, mailleri yanıtsızdı. Yaşadığı tek gecelik ilişki değil de sonrasında adamın tavrıydı gururunu kıran. Sonuçta tüm yaşananlar kendi özgür iradesiyle yaşanmıştı. Ama sonrasında telefoları açmaması, korkak gibi davranması kafasındaki mükemmel  imgeyi yerle bir etmişti.. O günden beri hayalet gibiydi. Ailesi, nişanlısı ona ne olduğunu anlayamamıştı. İki ay sonra evleniyordu. Mide bulantısından doğru dürüst yemek yiyemiyordu . Durumun psikolojik olduğunu sanırken  hamile olduğunu öğrenmişti. Bir an önce kendini toplaması gerekiyordu. Karnındakinden kurtulmalı, nişanlısından ayrılmalıydı ama hiç hali yoktu. Zorla yataktan çıktı. Çekmeceyi açtı,  fuları alıp kokladı. Hala onun parfümü kokuyordu. Sonrasında makası alıp hırsla fuları kesmeye başladı..

Yorumlar

  1. Etkinliğe hoşgeldiniz. Klişe olarak düşünmeyin sonuçta bu da hayatın içinde var olan, filmlere kitaplara konu olmuş şeyler. Kabul ediyorum, kelimelerde zordu pat diye birşey çıkacak şeyler değildi, kendizie haksızlık etmeyin. Güzel bir başlangıç oldu. Haftaya görüşmek üzere. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Önümüzdeki haftanın kelimelerini heyecanla bekliyorum. Sevdim bu işi:))

      Sil
  2. ah ah çok güzel yaa, tam türk havası, çok bizden bir hikaye olmuş, sen de öykücüsün yani gördün işteee :) bu arada bikaç gündür hasan ali toptaş konusu var, en az 20 kızı taciz etmiş, şimdi de özür diledi, hiç beklenmedik bir durum ama oluyo işteee :)

    YanıtlaSil
  3. Ultradramatik bir öykü:) Eline sağlık, güzel olmuş. Kızın hırsını kırmızı fulardan alması iyi yine, aman kendine gidip zarar vermesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızın durum çok vahim. Belki kendini de intihar eder:))

      Sil
  4. acı bir aşk:) Hasan Ali Toptaş ın adını duyup okumamıştım, iyi ki okumamışım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okumamıştım. Şaşırdım ama çok kadın var:(

      Sil
  5. Klişeler en sevdiğim. :) Böyle hikayeleri okumayı her zaman seviyorum ben. Ne desem ki erkekler işte. :D Toplum yapısı gereği bir kadının hep evlilik düşündüğünü sanıp güya kendilerince özgür yaşantılarını koruyorlar. :D Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  6. Oooo...
    Bir aşk dramı.
    Ve güzel. Keşke güzel bitseydi.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek gecelik ilişkiyi kaldıramadı bizim kız:) adamın da bağlanma sorunu varmış:)

      Sil
  7. Bu etkinlik aşşırı güzel görünüyor. Şimdi her fular gördüğümde aklım buraya kayacak:(

    YanıtlaSil
  8. Güzel hikaye olmuş, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. ooo dram yüklü bir platonik aşk hikayesi çok da akıcı anlatmışsın sevdiim kıza noldu acaba sonra yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke platonik kalsaydı, adam pislik çıktı. kız da akıllanmıştır herhalde :)

      Sil
  10. Aslında başroldeki karakter çok güçlü bana göre.. yıllar sonra istediğini aldı, yakınlaştı. Daha fazlası için strateji gerekirdi. Bence makasla fuları kesmesi daha güçlü bir adıma doğru gittiğini gösteriyor.. :)) ben kesinlikle buna inanıyorum. Eline sağlık. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım kendini toplamış, yaşadıklarından ders çıkarmıştır. hala fuları koklaması umutlarımı biraz kırıyor :)

      Sil

Yorum Gönder